WTW-filter vervangen

WTW-filter vervangen

Wat gebruikt wordt, verslijt. Voor optimaal comfort en rendement is het belang om uw WTW-filters tijdig te vervangen. Dat zorgt namelijk voor:

  1. Een gezonde leefomgeving. Luchtfilters zorgen voor schone luchtkanalen. Ze houden een grote hoeveelheid stof en bacteriën tegen in de toevoerlucht van uw woning.
  2. Geluidsvermindering en energiebesparing. Als filters dicht zitten, draait het systeem automatisch op een hoger toerental. Dit veroorzaakt niet alleen een hinderlijk lawaai in de woning, maar ook een hoger energieverbruik.
  3. Een optimale luchtvochtigheid. Een te droge of te vochtige lucht is zowel voor mens, dier als plant nadelig. Een goed functionerend WTW-ventilatiesysteem houdt het binnenklimaat comfortabel.

 

Onderhoudsadvies
Tops WTW-filters adviseert om ieder half jaar de filters te vervangen en bij nieuwbouw zelfs om de vier maanden. Controleer de filters tussentijds. Indien nodig de filters met een stofzuiger op de laagste stand reinigen, zodat ze niet beschadigen. Let op: reinig luchtfilters nooit met water of een andere vloeistof!

Sven Vrijdag Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact op.
Contact opnemen